Babakocsik a városban

2024.05.04. 14:29

Anyák Napi Forgataggal vette kezdetét az idei Győribaba Fesztivál - fotók

Anyák Napi Forgatagot tartottak szombaton Győrben, a Bécsi kapu téren. A mostantól bő egy héten át tartó Győribaba Fesztivál nyitányaként ismét felvonultak a városon keresztül a feldíszített babakocsik, kismotorok.

Gyurina Zsolt

Fotó: Csapó Balázs

Ezt követően a tavaly elindított és nagy sikert aratott közösségi Anyák Napi virágültetés következett. A Győr-Szol révén 1600 virágot lehetett elültetni az ágyúk mellé, sőt, egy kis táblácskára az is felkerülhetett, hogy kinek szól a virág. A nap folyamán kézműves foglalkozás, csillámtetoválás, arcfestés várta a gyerekeket, majd a fő esemény, a Három Királyfi Három Királylány mozgalom gyermekemelési rekordkísérlete, a Gyereket a magasba után az Apacuka Zenekar interaktív gyermekkoncertje zárta a napot. 

- Győr egy családbarát város, a nyitott városházának megfelelően pedig kikérjük a családok véleményét, hogy miben segíthetjük az életüket - nyilatkozta Dézsi Csaba András polgármester. - Orvosi mentalitásomból fakadóan úgy köszönök, hogy miben segíthetek? Ennek megfelelően nem mi akarunk programokat rájuk erőltetni, hanem megvalósítjuk azt, amit ők szeretnének. A babakocsis felvonulás az egyik ilyen, amelyen idén is ötletesebbnél ötletesebb jelmezeket láthattunk. Az első három helyezett mellett ezúttal egy különdíjasunk is volt. Akadt, aki Jurassic Park tematikája alapján öltöztette fel a babakocsit volt, de Győrben a papagájos és kalózos dekoráció sem maradhatott el. Szombaton van a tűzoltók napja, ennek megfelelően tűzoltós jelmez is feltűnt. Ráadásul vasárnap anyák napját ünnepeljük, így virágokat is ültettünk. A családok együtt élvezhették az együttlétet, a gyermekek pedig megszokják, hogy nekik is van abban felelősségük, szebb legyen a város. Akkor tudunk boldogabban, békében élni Győrben, ha mindenki megtesz a maga területén mindent, hogy Győr még élhetőbb város legyen. 

Hidvégi-Vas Éva, a Gyárvárosi Baba-Mama Egyesület elnöke, a Győri Baba portál szervezője hozzátette, hogy az ötödik alkalommal tartott babakocsis felvonuláson mintegy 30 család vett részt, kreatív díszítésekkel. A Gyereket a magasba országos program győri helyszínén pedig mintegy száz szülő, nagyszülő emelt fel a feje felé gyermeket, így mutatva meg azt, ők a legfőbb értékek az életben. A önkormányzat támogatásával mostantól sok programot nyújtó Győr Baba fesztivál pedig a jövő hét végén egy konferenciával és börzével zárul. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában