SopronFest

2024.05.18. 12:00

Fergeteges hangulatban telt a SopronFest első napja - Mutatjuk a legjobb pillanatképeket! + videó

Az eső, a sár és még a hideg sem rettentette el a fesztiválozókat a SopronFest első napján, hogy jól érezzék magukat és egy-egy koncerten szórakozzanak. A pénteki napon színpadra lépett többek között a Rúzsa Magdi, a Carson Coma, a Byealex és a Halott Pénz, akiknek sikerült megtölteniük a teret. Az igazi fesztiválélményhez hozzátársulnak a gyorsételek is, amiből nincs hiány a kemping területén, melynek árait is mutatjuk.

Papp Fanni

Fesztiválozók a SopronFest első napján. Fotók: Szalay Károly

Videó a péntek este legütősebb fellépőiről

Villámlással és Esti Kornéllal indult

Esővel, villámlással és mennydörgéssel tárta ki kapuit a második SopronFest pénteken, ahova eső védte fesztiválozók sora érkezett. Idén lehetőség van sátrazásra is, így voltak, akik gyorsan felépítették a szállásukat a pünkösdi hétvégére.

Volt, aki először felfedezte a fesztivál területét, de olyan is volt, aki egyből koncertre sietett, a kapunyitást követően elsőként az Esti Kornél állt színpadra. Ahogy a közmondás is tartja "Eső nélkül nincs szivárvány", így késő délutáni fellépők a szivárvány "lábánál" csaptak a húrok közé.

Streedfood minden mennyiségben

A koncerteken túl a fesztivál­élményhez szorosan kapcsolódik a streetfood is. A SopronFest területén a fesztiválozók közel 15 büfékocsi közül választhatnak: vannak burgerek, lángos, pizza, görög, illetve halas ételek és a spanyol eredetű churros is.

A növényi étrend követőinek sem kell törni a fejüket, hogy milyen opciót válasszanak, ugyanis még egy kifejezetten vegán büfékocsi is megtalálható a fesztivál területén, ahol kapható többek között indiai kókusztejes lencse krémleves, mexikói vagy gyros wrap, BBQ vegán nyárs és miegymást.

Ázsiai instant tésztától a burgerekig

A legolcsóbb étel az ázsiai instant tészta, ami különböző ízekben már 800 forinttól kapható. Sült krumpli 1500 forint körül elérhető, burgereket 3000–5500 forintig kínálnak, a sajtos-tejfölös lángos 2200 forint körül van, egy pizzaszelet pedig 1500-2000 forint között kapható a feltéttől függően. Az italokat itt is re­­pohárban kapják a fesztiválozók, ami 600 forintba kerül.

Az italok árai a fesztivál területén egységesek, így a félliteres csapolt sör 1370, a dobozos közel 1500 forint, a röviditalok pedig 1970-2770 forint között van, amelyből a legdrágábbak a ginek. Az üdítőket pedig egységesen 1070 forinttért kínálják, az ásványvizet pedig 790-ért.

Óriáskerék

Idén a SopronFest olyan élményeket is kínál a fesztiválozóknak, mint óriáskerék, amin 3 körért 4000 forintot kell fizetni fejenként, de van dodzsem is, ahol egy menet 3000 forint. Mindezen felül az adrenalinra vágyók a katapulton kaphatnak kis doppingot, vagy a nézőközönség felett csúszhat végig a kötélpályán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában