Elismerés

2024.05.06. 09:25

Dicséretet kapott a kapuvári vincés diák

A közelmúltban rendezték meg Szombathelyen az „Ismerem a technikai környezetemet” technika és tervezés tantárgyi verseny dunántúli döntőjét.

Kisalföld.hu

Csizmadia Péter, a Páli Szent Vince Katolikus Iskolaközpont hatodikos diákja, és tanára, Schiffer Gyula Szombathelyen, a dunántúli döntőn.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ adott helyet az eseménynek, ahol vármegyénket a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Iskolaközpont hatodikos diákja, Csizmadia Péter képviselte mint a vármegyei döntő első helyezettje. 

Péter e rangos megmérettetésen is kiváló teljesítményt nyújtott, hiszen második helyezést ért el. A diákot Schiffer Gyula készítette fel a versenyre. A döntő két fő részből állt, elsőként elméleti jellegű feladatlap megoldásából, melynek elsődleges témája a lakás, lakókörnyezet, okoskörnyezet volt. Ezt követően a gyakorlati részben egy távműködtetésű autót készítettek a versenyzők, amit egy pályán kellett irányítaniuk. Biró Péter, a katolikus iskola főigazgatója a jeles eredményért Csizmadia Pétert igazgatói dicséretben részesítette, méltatva a kitartó, magas színvonalú felkészülését és kiemelkedő teljesítményét. 
A kapuvári iskola nemrégiben maga is egy fontos vetélkedő színhelye volt. A fenntarthatósági, illetve teremtésvédelmi témahét keretében rendezték meg a Jubileumi Nagyító Komplex Természettudományos Verseny döntőjét. A megmérettetésre a győri egyházmegyéből, továbbá a vármegyéből jelentkező és az őszi online fordulóban legjobb eredményt elérő tizennégy, 7–8. évfolyamos csapat kapott meghívást. A feladatok a víz témájára épültek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában