Jótékonyság

2024.04.29. 15:30

Több mint nyolcvanan zumbáztak együtt a jubileumon Mosonmagyaróváron - galéria

Nagyné Bali Brigitta tíz éve kezdte zumba oktatói pályáját: úgy gondolta egy nagyszabású partyval köti össze a jubileumot, amelyen a jótékonyság is szerepet kapott.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A Flesch Központ aulája megtelt az alkalomra a vidám mozgásforma kedvelőivel. 

– Tavaly októberben töltöttem be a zumba oktatói pályám 10. jubiláns évét és azóta is motoszkált bennem, hogy lehetne ezt megünnepelni. Magamat nem szeretem ünnepelni, de erről a szép kerek évfordulóról szerettem volna mégiscsak megemlékezni, hisz sok csodálatos pillanata volt ennek a 10 évnek. Sok mindent köszönhetek neki, elsősorban rengeteg csodás embert, akikkel sok szép emlékem születhetett – hangsúlyozta Nagyné Bali Brigitta. 

A Püskin és Máriakálnokon oktató Brigi mellé felsorakozott Szabó Katalin, Takács Kata és Szekeres Zsanett. Együtt egy fergeteges délutánt varázsoltak a vendégeknek, akik Kapuvárról, Mosonmagyaróvárról és környékéről érkeztek a partyra. 

– Ez a sport sok önbizalmat ad, amit a munkánk során is hasznosítani tudunk, ugyanakkor közösséget is teremt, kiváló zsírégető mozgásforma, egy óra alatt 500-600 kalóriát is el lehet égetni vele – fogalmazott még Brigi.  

A zumba partyt jótékonykodással is összekötötték: a rendezvény bevételét a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért közreműködésével rászoruló, tehetséges diákok támogatására ajánlották fel. A támogatásból olyan fiataloknak fizetnék a sport-, tánc-, rajz-, énekóráit, akik tehetségesek az adott területen, de a családjuk nem tud hozzájárulni ezekhez a plusz képzési lehetőségekhez.

Nagyné Bali Brigitta még hozzátette: szeretné, ha az ilyen közös összejövetelekből hagyomány válhatna, a tánc világnapjához kapcsolódóan. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában