Közösségépítés

2024.04.28. 08:00

Nyitott kapuk várják a közösségeket Győrben a Nyugdíjas Klubok Házában

Április 5-én látványos gálaműsorral avatták a győri Nyugdíjas Klubok Házát, az ország első ilyen funkciójú intézményét. A vásárcsarnok melletti épület célja egyértelmű: a városban működő számos nyugdíjasközösségnek nyújthat lehetőséget találkozókra, rendezvényekre, mindezek kulturált körülmények közötti lebonyolítására. A klubház az ugyancsak szomszédos Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér kezelésében kezdte meg működését.

Mohay Gábor

Horváth Sándor Domonkos: „Elkötelezettek vagyunk a közösségi tevékenységek elősegítése iránt.”

Fotó: Csapó Balázs

– Mit jelent a könyvtár és közösségi tér számára az új feladat? 
– Bizalomnak és megtiszteltetésnek tekintjük, hogy dr. Dézsi Csaba András polgármester intézményünkre bízta a működtetést – mondta Horváth Sándor Domonkos igazgató. – Ugyanakkor rendkívüli mó­­don elkötelezettek vagyunk a közösségi tevékenységek elősegítése iránt, ezért úgy érzem, ez a feladat kiválóan illeszkedik a közművelődési profilunkba. 
– Milyen feltételek állnak a működtetés rendelkezésére? 
– A korábbi Korall ételbárt évtizedeken keresztül a Tesco üzletlánc bérelte irodáknak, így nagyon szerencsés módon elvégezték azokat a belső átalakításokat, melyek következtében egy nagy terem és két kisebb helyiség ad lehetőségeket a rendezvényekre. A mostani felújítás költségeit és a fenntartást a város fedezi, emellett a működtetéshez két munkatársi státuszt is kaptunk. 
– A neheze csak most következik: hogyan lehet a klubházat élettel, tartalommal megtölteni? 
– Folyamatosan várjuk a közösségek jelentkezését: Sipos Beáta közművelődési csoportvezető a 30/656-5850-es telefonszámon, illetve a siposbea@gyorikonyvtár.hu e-mail-elérhetőségen áll az érdeklődő nyugdíjasklubok rendelkezésére. Mint ismert, számos klub vagy nem rendelkezett mostanáig helyiséggel, vagy a bérleti árakat tudták nehezen kigazdálkodni. Nos, a Herman Ottó utca 22. szám alatti épületben méltányos, mondhatni jelképes térítési díj ellenében juthatnak találkozási ponthoz. Bízunk benne, hogy mindezek által tartalmas programok adnak majd örömöt, szórakozást a szépkorú nemzedéknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában