Turizmus

2024.03.31. 18:35

TOP 50-ben Hortobágyi T. Cirill, pannonhalmi főapát

10. alkalommal készítette el a turizmus.com kiadója a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Hortobágyi T. Cirill, a Pannonhalmi Főapátság főapátja először szerepel a listán.

Kisalföld.hu

Mátraverebély adott otthont márciusban a Zarándok Akadémiának. A képen Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát, a Zarándok Akadémia fővédnöke

Forrás: MW archív

Fotó: Hüvösi Csaba

A főapátság a nyitott kapuk monostoraként határozza meg magát. A turisták így a szerzetesi közösség életébe is bepillanthatnak. 

Hortobágyi T. Cirill a 2023-as év legnagyobb eredményének azt tartja, hogy borászatuk másodszor is elnyerte az Év Pincészete díjat. „Az a gyanúm, hogy aki ma komolyabban foglalkozik Magyarországon borkészítéssel, pincegazdasággal, magyar borokkal, az nem tudja elkerülni a Pannonhalmi Főapátság pincészetét" – fogalmazott a főapát. Kiemelte, nincs jelenleg az országban másik olyan egyházi borászat, ahol saját szőlőterületen, helyben készítik, palackozzák és forgalmazzák a bort - idézte a turizmus.com.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában