Mozgalmas március

2024.03.29. 07:00

Böjt, imádság és jótékonykodás Csornán

Mozgalmasan telt a március a Jézus Szíve Karitászcsoportnál. A nagyböjt ugyanis a böjtölés és az imádság mellett a jótékonykodás időszaka is.

Cs. Kovács Attila

Sok helyen kell a segítség. A karitász megkeresi a rászorulókat.

Március elején keresztútra invitálták a híveket, a mintegy hat kilométeres úthoz sokan csatlakoztak. A szakrális emlékeknél Szalay Balázs helytörténeti kutató idézte meg a múltat. A keresztutat a két csornai egyházközségből Winkler Zsolt, a Jézus Szíve- és Boldvai Márton Bertalan, a premontrei templom plébánosa vezette. A kántorok az alkalomra választott énekekkel készültek. 
A karitászcsoport az országos felhíváshoz csatlakozva most is meghirdette a nagyböjti tartós­élelmiszer-gyűjtést. A csornai Nagyboldogasszony-templomból, a Jézus Szíve-templomból, valamint a szilsárkányi templomokból összesen több mint 400 kilónyi adomány gyűlt össze. Az önkéntesek ötvenegy családnak készítettek csomagot, melyeket személyesen juttattak el egyedülálló időseknek és nagycsaládosoknak. Ekkor osztották ki a karitászközpontból kapott vetőmagcsomagokat, vitaminkészítményeket. 

A napokban ünnepelte a Jézus Szíve Karitászcsoport megalapításának ötödik évfordulóját. A szentmisét azokért ajánlották fel, akik támogatásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy segíthessék a rászorulókat, illetve azokért a családokért, akiket segíthetnek a támogatásokkal. Természetesen az önkénteseknek is jár a köszönet, akik időt és fáradságot nem sajnálva igyekeznek szebbé és könnyebbé tenni mások életét. Fontos munkát végeznek, hiszen sokan várják a segítő kezet és az adományokat. 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában