Skupa-Együtt

2023.07.26. 14:09

A horvát hagyományokat is ápolták a táborozók Bezenyén

Negyedszer szervezett tábort a bezenyei önkormányzat a helyi egyházközséggel, céljuk a horvát hagyományok ápolása mellett, hogy a gyermekek megismerjék hazánkat.

Mészely Réka

Több, mint tábor: negyedszer is sok élmény várta a bezenyei gyermekeket a Skupa-Együtt táborban.

A bezenyei önkormányzat a helyi egyházközséggel összefogva 2020-ban gyermektábor létrehozásáról döntött. A szervezési feladatokat a helyi művelődési ház vállalta fel. 
– Az első évben a pandémia miatt gondoltuk úgy, hogy megkönnyítjük a szülők feladatát, vártuk a gyerekeket, hogy újra együtt lehessenek. Innen ered a tábor neve: Skupa-Együtt. 
– Nem is sejtettük, hogy ekkora sikere lesz a gyermekek körében. A 4. Skupa tábort sikerült megszerveznünk a napokban több mint 40 diák részvételével – tudtuk meg a tábor főszervezőjétől, ­Schmatovichné Radits Klaudiától.

A tábor szervezőinek kiemelt céljuk, hogy a résztvevők megismerjék hazánkat, országunk értékeit, különböző kultúrák hagyományait.

 Mint elmondta, a tábornak több kiemelt programja van. Így a horvát hagyományok ápolása, egyházi értékek megismerése, hagyományőrzés, fenntarthatóság, környezetvédelem, szociális érzékenyítés, közösségépítés és sport. Kiemelt céljuk, hogy a résztvevők megismerjék hazánkat, országunk értékeit, különböző kultúrák hagyományait. 
– Négy év tapasztalata alapján elmondható, hogy a Skupa tábor már több, mint tábor. A Bethlen Gábor Alapkezelő, a helyi önkormányzat, az egyházközség, a győri karitász és a bezenyei emberek támogatásán túl a program civil szervezetek sikeres összefogásával valósulhatott meg. A gyermekek és a szülők nevében köszönet a támogatóknak – fűzte hozzá Schmatovichné Radits Klaudia. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában